• Telefon

    095/909-4079
  • Radno vrijeme

    PON - PET: 8 do 16 sati
  • Adresa:

    Kolodvorska cesta 1A, 47280 Ozalj

Novosti

POUKZ

Koncert Zagrebačkog kvarteta u ZMO

U organizaciji Zavičajnog muzeja Ozalj i Pučkog otvorenog učilišta Katarina Zrinska - Ozalj, pozivamo Vas na koncert Zagrebačkog kvarteta u sklopu Nacionalnog ciklusa 2024. godine, koji će se održati u prostoru Zavičajnog muzeja Ozalj, u petak 17.05.2024., s početkom u 19:00 sati. Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.
Ulaz na koncert je besplatan!

Veselimo se Vašem dolasku.

Pročitaj sve

Radionica upoznavanja i upotrebe ljekovitog bilja

U petak je održana Radionica upoznavanja i upotrebe ljekovitog bilja u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj. 10 polaznika poslušalo je korisno i zanimljivo predavanje naše Ivane i na kraju raspravljalo o primjenjivosti i ljekovitim svojstvima samoniklog bilja koje nas okružuje. Polaznici su dobili Potvrde o sudjelovanju i otišli kući puni korisnih i novih saznanja.

Pročitaj sve

Radionica KAMO NAKON OSNOVNE?

U suradnji Osnovne škole "Slava Raškaj" Ozalj i Pučkog otvorenog učilišta Katarina Zrinska - Ozalj, a na temelju koncepta Edukator ID kreiran je dvodnevni program profesionalne orijentacije Profi orijentir koji istražuje i obuhvaća 8 različitih dimenzija osobe kako bi dobili što cjelovitiju sliku pojedinca i osigurali što bolji izbor budućnosti. Radionicu ''Kamo nakon osnovne?" polazilo je 10-ero učenika osmih razreda OŠ "Slava Raškaj" Ozalj, a omogućila im je upoznavanje osobe u jednoj od dimenzija Edukator ID koncepta.

Pročitaj sve

Predstava ANA KATARINA

Sinoć je Ana Katarina došla doma na poziv @poukz_ozalj u @zavicajnimuzejozalj koji djeluje u Dvorcu Ozalj. Ovom prilikom domaćini su me obukli u repliku haljine koju je Ana imala odjevenu prilikom oproštaja od Petra davne 1670. godine. Po prvi put imala sam osjećaj da svoju publiku ne dočekujem u tamnici samostana gdje je skončala duševno poremećena u 48oj godini života, već da ih dočekujem kao duh prošlih vremena u svom salonu.

-Ana Vilenica o predstavi izvedenoj 20.04.2024., u Zavičajnom muzeju Ozalj.

Pročitaj sve

Promocija knjige

Pozivamo Vas na predavanje i promociju knjige "Tragom medvjeda", autora Krunoslava Raca, koja će se održati u petak, 09.02.2024. u 18h, u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.

“Tragom medvjeda” autora Krunoslava Raca, zaljubljenika u prirodu, odličnog promatrača i fotografa, naslov je knjige čije predstavljanje svakako vrijedi popratiti. 
Autor Krunoslav Rac složio je izvanredni materijal za ovu knjigu. Rijetko se ima u rukama toliko neposredan i zanimljiv tekst savršeno popraćen izvornim snimkama. Knjiga je i svojevrsna autobiografija pisca koji otvoreno opisuje svoje početne spoznaje o medvjedima i susrete s njima, prvo u utočištu u Kuterevu, a odmah potom i u slobodnoj prirodi. Odličan izbor opisanih doživljaja i ilustracija jedinstvenim snimkama vrijedna je bilješka o trenutku očuvanosti naše prirodne baštine i ujedno zalog da se to osjetljivo stanje održi i za buduće generacije u vrijeme kad naša vrsta nemilice uništava planet Zemlju.

Veslimo se Vašem dolasku!

Pročitaj sve